1SNSu1718

SNS 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1                   4 – 1 ( 3 – 0 )

zaterdag 24 februari 2018
Afgelopen zaterdag is de uitwedstrijd tegen SNS, getuige de ruime 4-1 nederlaag, letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Vanuit historisch perspectief was het een memorabele ervaring, omdat als vervoermiddel vanwege de afsluiting van de Haringvlietbrug werd gekozen voor de boot vanaf Goudswaard-zuid langs het eiland Tiengemeten naar de thuisbasis van SNS in Stad aan ’t Haringvliet.

Aanvankelijk was Goudswaardse Boys de bovenliggende partij en kreeg enkele aardige mogelijkheden om de score te openen. Na drie minuten passeerde SNS-verdediger Peter Vroegindeweij bijna zijn eigen doelman, maar had geluk dat de bal via de paal naast ging. Een tiental minuten later kwam Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn een teenlengte te kort om een voorzet van Wouter Bijl binnen te werken. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub uit het niets op voorsprong. Brent Melaard verraste Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers met een op het hobbelige veld vreemd stuiterend schot: 1-0. Na een half uur verdubbelde SNS de marge toen een inzet van wederom Brent Melaard via een Goudswaards been in het doel verdween: 2-0. De -van tijd tot tijd vrij ruwe- vaartocht over het Vuile Gat en Haringvliet leek, gezien het veldspel van de gasten, nu zijn tol te eisen. Namens de bezoekers speelde Wouter Bijl na een stevige ingreep van SNS-verdediger Paul Looij voor eigen rechter en kon met rood inrukken. Het zat de Stedelingen aan ’t Haringvliet zeker niet tegen, want vlak voor rust ging Vincent van de Graaff over de knie bij verdediger Bart Dam en belandde de bal op de stip. Robbin Arensman belastte zich met dit karwei en zorgde vanaf elf meter voor 3-0; er hoefde niet meer te worden afgetrapt.
Na de thee rechtte het tiental van trainer Leo Tol de rug, maar keek inmiddels door toedoen van Robbin Arensman wel tegen een 4-0 achterstand aan. De thuisclub kon nu lekker achterover leunen en hoefde geen risico’s meer te nemen. Nardo Tol zorgde voor de verdiende eretreffer en bepaalde de einduitslag op 4-1, zodat de Goudswaarders zonder punten de terugreis naar de Hoeksche Waard met partyschip HeiConDias moesten aanvaarden.