header gwb

Logo GWB blauw

foto kampioen2

Goudsw. Boys 2 - Rozenburg 6          11 – 3 ( 5 – 1 )

Afgelopen zaterdag is het tweede elftal van Goudswaardse Boys er in geslaagd om het kampioenschap te pakken. In een inhaalwedstrijd tegen Rozenburg 6 moest in de resterende 84 minuten een 0-1 achterstand ongedaan gemaakt zien te worden.

Op een zonnig sportpark de Koorenaar werden kosten noch moeite gespaard om een ambiance van een echte kampioenswedstrijd te creëren.

Het duurde 13 minuten totdat Ezra Schegetteman de verlossende 1-1 op zijn naam wist te zetten door zijn bewaker uit te kappen en onberispelijk de bal buitenkant voet achter de doelman van Rozenburg schoot. Niet veel later zette Ricardo Kegel de Boys op een virtueel kampioenschap door een hoekschop binnen te koppen, 2-1.

Dit activeerde de doelpuntenmachine die de tweede seizoenshelft al zovaak op volle toeren heeft gedraaid. Nog voor het rustsignaal werden er nog goals gemaakt door Nardo Tol, Joeri Heistek en wederom Ezra Schegetteman om een zo een comfortabele 5-1 ruststand neer te zetten.

In de tweede helft werd de weerstand van Rozenburg minder en kon Goudswaardse Boys 2 de wedstrijd definitief naar zich toe trekken. Nardo Tol tekende, met zijn tweede goal van de middag, al snel voor de 6-1. Vervolgens pakte ook Joeri Heistek weer een doelpunt mee. Nadat hij verschillende pogingen op de lat zag belanden bleef hij ditmaal koel en schoot de 7-1 binnen. Invallers Thomas van Peperstraten en Jan Seip waren achtereenvolgens het eindstation van schitterend uitgespeeld aanvalsspel en tikten zo van dichtbij de 8-1 en 9-1 binnen.

Mooi moment aan Rozenburg-zijde was de rentree van de speler die eind vorig jaar zijn enkel brak in het eerste deel van deze wedstrijd. Uitgerekend hij was verantwoordelijk voor de 9-2 en ook dit doelpunt werd met luid applaus ontvangen.

De uiteindelijke eindstand van 11-3 werd behaald na doelpunten van Tim van der Velden en wederom invaller Thomas van Peperstraten.

Wat volgde was een groot feest inclusief een rit door het dorp op de platte kar. Zo besluit Goudswaardse Boys een sportief zeer succesvol seizoen met een periodetitel voor het eerste elftal en een kampioenschap voor het tweede elftal.

Tim Blaak

Goudsw. Boys 2 - Rozenburg 6 Deel 1

rozenburg6thuis

Deel 1
9 juni, 2018

Goudsw. Boys 2 - Rozenburg 6 Deel 2

rozenburg6thuis2

Deel 1
9 juni, 2018