header gwb

Logo GWB blauw

Geslaagde Sinterklaasmiddag bij SJO Korendijk

Woensdagmiddag 29 november was het dan zover, Sinterklaas en zijn zwarte pieten kwamen op bezoek bij de SJO Korendijk deze keer in de kantine van SV Piershil.

Dit zorgde bij sommige zwarte pieten voor wat verwarring , er waren een paar zwarte pieten bij NBSVV belandt , maar daar was geen kind te bekennen. Al snel kwamen ze er achter dat ze een dorp verder moesten zijn. Daaraan gekomen troffen ze een overvolle kantine, gevuld met voetballertjes, broertjes ,zusjes ,opa ‘s, oma’s ,vaders en moeders. Er waren ongeveer 60 kinderen ,die allemaal wel een beetje zenuwachtig waren. Het wachten werd beloond door het vrolijke gezelschap van Sinterklaas en wel 6 zwarte pieten.

Ook was er nog een meneer die een keyboard bespeelde. Er werd gezongen en gedanst door iedereen. Er was een echte klusjespiet, die de kantine even een ander kleurtje wilde geven, hij zwaaide met de kwast in het rond, zodat alle kinderen spetters tegen zich aan kregen dit zorgde voor grote hilariteit.

Ook werd er nog een spannend luisterspel verteld met allerlei enge geluiden. Er werd nog gegoocheld en nog meer gezongen en gedanst. Toen was het voor Sinterklaas weer tijd om verder te gaan, er wachten elders in het land nog meer kinderen op hem. Voordat ze weg gingen werd er nog een zak met snoepgoed uitgedeeld aan alle kinderen.

Ook werden de kinderen nog voorzien van een bekertje limonade. Na het laatste liedje van dag Sinterklaasje ging iedereen tevreden naar huis. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde middag , die mogelijk is gemaakt door de VRIENDEN VAN S.V.PIERSHIL.

Uiteraard zijn er weer leuke foto’s gemaakt die u hier kunt bekijken (met dank aan mevrouw Bruinenberg).

Hartelijk bedankt namens alle kinderen en het bestuur van SJO Korendijk

sinterklaasfeest

Deel 1
29 november, 2017