header gwb

Logo GWB blauw

1Flakt1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – FLAKKEE 1              6 – 1 ( 0 – 0 )

zaterdag 7 april 2018
Afgelopen zaterdag eindigde de gezapig begonnen confrontatie tegen de bezoekers uit Middelharnis in een duel waar de vonken van afvlogen.

Gedurende de eerste helft konden beide ploegen nauwelijks gevaar stichten. Namens Goudswaardse Boys kwam Benjamin Eenkhoorn een teenlengte te kort om een voorzet van Johan Bestebreur binnen te werken. Aan de overzijde profiteerde Jordy Spee bijna van slordig Goudswaards verdedigingswerk.
De tweede helft was bijna een kwartier onderweg toen Flakkee-verdediger Jeroen van Woerden de rek in het shirt van de doorgebroken Patrick van Duijl testte. De arbitrale beslissing om de bal op de stip te leggen viel bij de bezoekers niet bepaald in goede aarde. Doelman Robert Vinke moest zijn protest met rood bekopen. Invaller-doelman Thimo van Dongen zag de elfmetertrap van Johan Bestebreur via de paal naast gaan. Nauwelijks twee minuten later belandde de bal opnieuw op de penaltystip toen een riskante verdedingsactie van Gerwin van de Nieuwendijk jegens Johan Bestebreur geen genade kon vinden in de ogen van de leidsman. Dat kostte de boosdoener een tweede gele kaart en Flakkee moest verder met 9 man. Er werd een afkoelingsperiode ingelast en 25 minuten later werd de wedstrijd weer hervat met de veelbesproken strafschop. Deze keer nam Thomas Keijzer de honneurs waar en was het wel raak: 1-0. Kort daarop verdubbelde Wesley van Gijzen na een scrimmage voor het Flakkeese doel de voorsprong: 2-0. Flakkee-verdediger Jasper Westhoeve werd het derde “rode” slachtoffer na een overtreding op de doorgebroken Marco van der Ree Doolaard. De mannen van trainer Leo Tol lieten de teugels even vieren en daar profiteerde Gianluca Bosman optimaal van door de bal fraai achter doelman Bryan Huijzers te krullen: 2-1. Tegen het achttal van Flakkee werd het uiteindelijk 6-1 door Floris van der Weijden (tweemaal), Johan Bestebreur en Thomas van Peperstraten.
Sander Schilperoort