header gwb

Logo GWB blauw

1ZBVHu1718

ZBVH 1 - GOUDSWAARDSE BOYS 1                      1 – 2 ( 1 – 1 )

zaterdag 14 april 2018
Afgelopen zaterdag eindigde de Korendijkse derby tussen Zuid-Beijerland en Goudswaard in extremis in het voordeel van de bezoekers.

Op de in abominabele staat verkerende grasmat hadden beide ploegen moeite om het spelpeil naar een hoog niveau te tillen. Aanvankelijk zorgden de Goudswaarders voor het meeste gevaar en kwamen na een kwartier dan ook op voorsprong toen Patrick van Duijl ZBVH-doelman Jordi Verkerk van afstand verraste: 0-1. Nauwelijks twee minuten later was het alweer gelijk toen Jimmy Andeweg profiteerde van slordig Goudswaards verdedigingswerk: 1-1.
Na de thee veranderde er weinig aan het matige spelbeeld. De beste mogelijkheden waren voor Goudswaardse Boys. Zo kapte Marco van der Ree Doolaard halverwege de tweede helft zijn tegenstander knap uit, maar schoof vervolgens de bal naast het ZBVH-doel. Nadat in de 85ste minuut Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers invaller Wouter van Dam van scoren afhield was kort daarop de beste kans voor de bezoekers. Na een scrimmage in het strafschopgebied van de gastheren verdween een inzet van Nardo Tol over het nagenoeg lege doel. De arbiter zorgde deze middag voor een ware gele kaarten-regen en ZBVH-verdediger Twan Breure incasseerde vlak voor tijd zijn tweede, zodat de thuisclub de ruim bemeten blessuretijd inging met 10 man. Diep in deze extra tijd kopte Goudswaarder Benjamin Eenkhoorn uit een voorzet van Marco van der Ree Doolaard knap raak: 1-2.
Sander Schilperoort