1Rock1718NC

ROCKANJE 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1          3 – 0 ( 1 – 0 )

zaterdag 2 juni 2018
Afgelopen zaterdag is de promotie van Goudswaardse Boys naar de derde klasse met minimaal een jaar uitgesteld.

Hoewel de einduitslag anders doet vermoeden waren beide ploegen de volle 90 minuten aan elkaar gewaagd. Na vier minuten moest Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers handelend optreden toen Ivane Matala gevaarlijk voor zijn doel opdook. Aan beide zijden was het voorzichtigheid troef en het openingsdoelpunt van Rockanje kwam dan ook min of meer uit de lucht vallen. Ivane Matala was van dichtbij succesvol: 1-0. Aan de kant van de bezoekers kreeg alleen Erik Erkens een uitstekende mogelijkheid, maar gehinderd door het opspattende rubber stuitte hij op doelman René van der Meiden.
Na de thee zochten de bezoekers uit Goudswaard meer de aanval, maar de echte overtuiging ontbrak. Toen Djordy Pontes de kustbewoners in de 68ste minuut op een 2-0 voorsprong zette leek de wedstrijd gespeeld. Met nog een kwartier te gaan had Goudswaarder Johan Bestebreur pech dat zijn kopbal via de paal naast het doel van Rockanje verdween om zodoende de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De eindscore werd kort daarop bepaald op 3-0 toen Jeffrey Burger zich knap vrijspeelde en beheerst raak schoot.