1ZWBu1920

ZINKWEGSE BOYS 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1               3 – 0 ( 0 – 0 )

zaterdag 12 oktober 2019
Afgelopen zaterdag incasseerde Goudswaardse Boys in Oud-Beijerland tegen streekgenoot Zinkwegse Boys een even terechte als pijnlijke 3-0 nederlaag.

Op een kletsnatte grasmat deelde de thuisclub de spreekwoordelijke lakens uit. Met name John Ackon bezorgde de Goudswaardse defensie handenvol werk. Zijn voorbereidend werk werd door ploeggenoten Mevlut Isik, Rick Kakiailatu en Kevin Brasser echter niet op waarde geschat, zodat de bezoekers na 45 minuten de kleedkamer zonder kleerscheuren konden opzoeken.
Na de thee tapten de Boys uit Goudswaard aanvankelijk uit een ander vaatje. Al direct verdween een volley van Thomas Keijzer na een hoekschop van Patrick van Duijl rakelings naast het Zinkweg-doel en twee minuten later onderging een kopbal van Benjamin Eenkhoorn hetzelfde lot. In de 54ste minuut namen de gastheren de leiding toen een soepele aanval door Kevin Brasser werd afgerond: 1-0. Doelman Bryan Huijzers hield de thuisclub van een grotere voorsprong af door tot tweemaal toe John Ackon succesvol af te stoppen. Halverwege de tweede helft waren de Goudswaarders dicht bij de gelijkmaker toen invaller Ezra Scheggetman na een fraaie individuele actie de kruising trof. Kort daarop zag Zinkweg-doelman Melvin Nagy een inzet van Robin Verhoeven naast zijn domein verdwijnen. Na een klein half uur werd de wedstrijd beslist toen Rahman Al Turky de 2-0 binnenkopte. De bezoekers begonnen nog wel een slotoffensief, maar moesten in de extra tijd een derde tegentreffer incasseren. De doorgebroken John Ackon werd door Darwyn Pennock onreglementair afgestopt en de toegekende strafschop werd vervolgens door Kevin Brasser benut: 3-0.