header gwb

Logo GWB blauw

1Flaku1718

zaterdag 30 september 2017

FLAKKEE 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1                 1 – 4 ( 1 – 0 )
Afgelopen zaterdag gaf Goudswaardse Boys de flitsende competitiestart een passend vervolg. De doelcijfers 11-1 en 6 punten spreken in deze voor zich.

Oefenmeester Leo Tol was echter niet te spreken over de eerste helft: “er werd ongeïnspireerd en slap gespeeld; over de tweede helft ben ik uiteraard wél tevreden” verwoordde hij zijn visie met veel gevoel voor understatement. In tegenstelling tot vorige week was de opponent gedurende de eerste 45 minuten beter en kreeg via Ruben Fernandez en Jarno Osseweijer uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers was paraat. Op slag van rust lukte het Ricardo Bisdom niet om de enige serieuze kans van de Boys te verzilveren. In de tegenstoot was het aan de overzijde wél raak toen Mels de Blok namens Flakkee verwoestend uithaalde, 1-0; er hoefde niet eens meer afgetrapt te worden.
Na de thee werd het wedstrijdbeeld binnen acht minuten volledig omgedraaid. Praktisch vanaf de aftrap was het Thomas van Peperstraten die de 1-1 liet aantekenen. Drie minuten later werd een voorzet van Marco van der Ree Doolaard door Johan Bestebreur met een fraai lobje over Flakkee-doelman Robert Vinke afgerond: 1-2. In de 53ste minuut was het wederom Johan Bestebreur die slordig uitverdedigen koelbloedig afstrafte: 1-3. De bezoekers controleerden vervolgens de wedstrijd volledig en liepen tegen het einde van de wedstrijd nog verder uit. Na uitstekend voorbereidend werk van Thomas van Peperstraten bepaalde Patrick van Duijl de einduitslag op 1-4.
Sander Schilperoort