header gwb

Logo GWB blauw

1Stt1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – STELLENDAM 1             1 - 0 ( 1 – 0 )

zaterdag 14 oktober 2017
Goudswaardse Boys is ook na de derde competitiewedstrijd nog zonder puntverlies.

Zaterdag wist de ploeg van trainer Leo Tol op eigen veld nipt met 1-0 te winnen van het op bezoek zijnde Stellendam. De Boys staan nu op de vierde plaats op één punt van de drie koplopers WFB, DVV’09 en Oud-Beijerland met nog een inhaalwedstrijd tegen Herkingen’55 te spelen.
Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. De eerste kans was voor de gasten, maar goed verdedigend werk van Tristan de Vos voorkwam dat Vincent Grobecker gevaarlijk kon worden. Daarna was het de thuisploeg die nadrukkelijk de aanval zocht op zoek naar de openingstreffer. Na een prachtige solo van Marco van der Ree Doolaard kwam de bal voor de voeten van Johan Bestebreur, die echter doelman Jan van Helden op zijn weg vond. Even later kopte dezelfde Johan Bestebreur rakelings naast. Aan de overzijde moest keeper Bryan Huijzers handelend optreden na een inzet van Bram Breederveld. Na een half uur opende de Goudswaardse ploeg de score via Thomas van Peperstraten, die vanuit een moeilijke hoek doelman Jan van Helden verraste (1-0). Ondanks aandringen van de Boys om de voorsprong te vergroten werd dit ook de ruststand.
Na de hervatting golfde het spel op en neer, maar al snel moest Stellendam met een man minder verder door een rode kaart van Kevin Kardux. De Stellendamse verdediger legde op de rand van het strafschopgebied de doorgebroken Johan Bestebreur neer en moest inrukken van de goed leidende arbiter A. Syed. De vrije trap van Thomas Keijzer leverde niets op. Thomas van Peperstraten schoot rakelings naast en Johan Bestebreur raakte de paal. Doordat Goudswaardse Boys verzuimde om de voorsprong uit te breiden kregen de gasten in de slotfase nog moed op de gelijkmaker. Verder dan een reeks hoekschoppen en een schot van Bram Breederveld voorlangs het Goudswaardse doel kwamen ze echter niet.
Jan Bouman