header gwb

Logo GWB blauw

1GOZu1718

GOZ 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1                2 – 0 ( 1 – 0 )

zaterdag 28 oktober 2017
Afgelopen zaterdag kwam er op Mijnsheerenland tegen GOZ onnodig een einde aan de fraaie overwinningsreeks van de Goudswaarders.

Tegen het zwaar op de verdediging en de snelle aanvallers leunende thuisclub lukte het Goudswaardse Boys niet om een legitiem doelpunt te scoren. In het begin van de wedstrijd was GOZ, met de straffe wind in de rug, de betere ploeg en was na vijf minuten dicht bij de openingsgoal. De vrije trap van Ferry de Heer verdween echter via de lat over het Goudswaardse doel. In de 18e minuut kopte Ricardo Bisdom een voorzet van Marco van der Ree Doolaard fraai achter GOZ-doelman Kaz Kromwijk. De arbiter had echter als enige een duwfout van Goudswaarder Thomas van Peperstraten jegens GOZ-verdediger Bjarne Hagendoorn geconstateerd en annuleerde de treffer. Met nog een kwartier tot de rust ontsnapte Elsio de Oliveira aan de aandacht van de Goudswaardse defensie en rondde koelbloedig af: 1-0. De formatie van trainer Leo Tol kreeg weliswaar via Jens Belder, Nardo Tol en Patrick van Duijl enkele mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak.
Na de thee drong Goudswaardse Boys de gastheren ver terug op eigen helft. Het lukte met name Johan Bestebreur, Ricardo Bisdom en Thomas Keijzer niet om GOZ-keeper Kaz Kromwijk te verslaan. Aan de overzijde profiteerde GOZ acht minuten voor tijd optimaal van de ontstane ruimte. Een voorzet van invaller Julian van Es werd door Mike in ’t Veld met de grote teen verlengd tot achter Goudswaardse Boys-goalie Bryan Huijzers: 2-0.
Sander Schilperoort