header gwb

Logo GWB blauw

1OSVt1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – OUD-BEIJERLAND 1               2 – 1 ( 1 – 0 )

zaterdag 4 november 2017
Afgelopen zaterdag herstelde Goudswaardse Boys zich van de uitnederlaag tegen GOZ en behaalde tegen de volgende streekgenoot uit Oud-Beijerland wél de volle buit.

Na een klein kwartier kwamen de mannen van trainer Leo Tol op voorsprong toen Floris van der Weijden na een voorzet van Johan Bestebreur de bal voor de grijpgrage handen van doelman Tom Kukler in het doel kopte: 1-0. De bezoekers probeerden de gelijkmaker te forceren, maar het lukte Ricardo Danning (zijnet) en Ilyas Edir (via Ricardo Bisdom over) niet om een bres in de hechte Goudswaardse defensie te slaan. Kort voor rust was Johan Bestebreur tijdens een scrimmage voor het Oud-Beijerlandse doel dicht bij een tweede Goudswaardse treffer, maar dat feestje ging niet door.
De tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of Goudswaardse Boys verdubbelde de score. Een door Thomas van Peperstraten en Patrick van Duijl opgezette aanval werd door opnieuw Floris van der Weijden met het hoofd afgerond: 2-0. Praktisch in dezelfde minuut deden de bezoekers bijna iets terug, maar het schot van Rens Burgwal verdween voorlangs. De thuisclub beperkte zich voor de rest van de partij voornamelijk tot verdedigen. Er werd geknokt voor elke vierkante meter en voor de Oud-Beijerlanders was er geen doorkomen aan. Met nog vijf minuten op de klok moesten de Boys met tien man verder toen Stephan Roos tegen zijn tweede gele kaart aanliep, en werd het nog spannend. Pas diep in blessuretijd verkleinde Ricardo Danning de achterstand door via een van richting veranderde inzet doelman Bryan Huijzers te passeren: 2-1.
Sander Schilperoort