header gwb

Logo GWB blauw

1Heru1718

HERKINGEN ’55 1 – GOUDSWAARDSE BOYS 1               3 – 0 ( 0 – 0 )

zaterdag 11 november 2017
Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om de inhaalwedstrijd in en tegen Herkingen in winst om te zetten en derhalve de koppositie in 4H te heroveren.

Na een dubbelblanke ruststand werd weliswaar geflatteerd, maar niet minder pijnlijk, met 3-0 verloren. Gedurende de eerste helft waren de mannen van trainer Leo Tol de betere, maar Erik Erkens, Nardo Tol en Johan Bestebreur konden dat niet in de score tot uitdrukking brengen. Aan de overzijde moest Goudswaardse Boys-doelman Bryan Huijzers handelend optreden om Maikel van de Ochtend van scoren af te houden. Thomas van Peperstraten wist namens de Boys het net wel te vinden, maar deze treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd.
Na de thee gingen de Goudswaarders nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer, maar de diverse mogelijkheden werden niet verzilverd. Volgens de aloude voetbalwet valt de treffer dan aan de andere kant, en aldus geschiedde. Een vrije trap werd in de 71ste minuut door Michel Melissant fraai over de Goudswaardse muur in de bovenhoek gekruld: 1-0. Kort daarop soleerde Patrick van Duijl knap door de Herkingen-defensie, maar zijn actie strandde op doelman Nathan Verboven. De laatste vijf minuten van de partij, toen de bezoekers de deuren wagenwijd opengezet hadden, waren voor Herkinger Maikel van de Ochtend. In dit tijdsbestek raakte hij eerst de onderkant van de Goudswaardse lat om vervolgens met twee doelpunten de einduitslag op 3-0 te bepalen.
Sander Schilperoort