header gwb

Logo GWB blauw

1NTVVt1718

GOUDSWAARDSE BOYS 1 – NTVV 1             2 – 1 ( 2 – 0 )

zaterdag 25 november 2017
Afgelopen zaterdag behield Goudswaardse Boys de aansluiting met de kampioenskandidaten door moeizaam, maar verdiend, met 2-1 te winnen van NTVV uit Nieuwe Tonge.

Bij de pasjescontrole vooraf hing het meespelen van Goudswaarder Thomas van Peperstraten aan een zijden draadje. Gezien de “babyface” op de pasfoto twijfelde de scheidsrechter ernstig aan zijn ware identiteit. De equipe van trainer Leo Tol startte stroef en liet toe dat de bezoekers via Youri Kievit en Emiel Buijs gevaarlijk voor doelman Bryan Huijzers opdoken. Nadat “Pupil van de week” Thomas van Peperstraten over het doel van NTVV had gemikt en Floris van der Weijden een kopbal in de handen van keeper Nick van Alphen zag belanden, kwamen de Boys halverwege de eerste helft aan de leiding. Met een bekeken schuiver verschalkte Nardo Tol de NTVV-sluitpost, waarbij de schutter Vrouwe Fortuna dankbaar mocht zijn: 1-0. Kort daarop zorgde Erik Erkens voor meer rust in het Goudswaardse spel door een lage, harde hoekschop van Patrick van Duijl in het NTVV-doel te werken: 2-0.
Na de thee leek de thuisclub de voorsprong zonder moeite over de eindstreep te trekken, maar Youri Kievit gooide namens NTVV na een kwartier roet in het eten door koppend voor 2-1 te zorgen. Thomas Keijzer zag halverwege de tweede helft een inzet op de NTVV-lat uiteen spatten, maar dat was dan ook het enige Goudswaardse wapenfeit. Doelman Bryan Huijzers redde uiteindelijk de driepunter voor de kwakkelende gastheren door een poeier van Christian Lugtenburg uit de kruising te boksen.
Sander Schilperoort