header gwb

Logo GWB blauw

1Stu1718

STELLENDAM 1 – GOUDSWAAARDSE BOYS 1                1 – 1 ( 1 – 1 )

zaterdag 10 februari 2018
Afgelopen zaterdag is het Goudswaardse Boys niet gelukt om wederom met drie punten van Goeree-Overflakkee terug te keren.

In en tegen Stellendam werd moeizaam met 1-1 gelijkgespeeld. Aanvankelijk drong de equipe van oefenmeester Leo Tol de gastheren op eigen helft terug. Na vier minuten belandde een inzet van Floris van der Weijden na een door de Stellendamse defensie slecht verwerkte hoekschop van Wouter Bijl tegen de lat. Thomas Keijzer, Johan Bestebreur en Benjamin Eenkhoorn kregen eveneens mogelijkheden om namens de Goudswaarders de score te openen, maar slaagden daar niet in. Halverwege de eerste helft werd Stellendam voor het eerst gevaarlijk en moest Ricardo Bisdom zijn doelman assisteren op de doellijn om erger te voorkomen. Dit bleek uitstel van executie, want in de 25ste minuut verdween een fraai aangesneden vrije trap van Vincent Grobecker in de Goudswaardse “winkelhaak”: 1-0. De thuisclub putte moed uit deze onverwachte meevaller en verdubbelde zeven minuten voor de rust bijna de score, maar het schot van Michael Mettrop eindigde op de lat. Twee minuten later was het aan de overzijde raak toen een voorzet van de jarige Marco van der Ree Doolaard met het hoofd knap door Wouter Bijl werd verlengd tot achter Stellendam-doelman Jan van Helden: 1-1.
Na de thee kon Goudswaardse Boys niet echt meer een vuist maken. Als kijkspel stelde het hele tweede gedeelte teleur. Plaaggeest voor de bezoekers was Stellendammer Michael Mettrop, maar dankzij doelman Bryan Huijzers en Wesley van Gijzen en Erik Erkens met enkele knappe verdedigende acties, bleef het Goudswaardse doel voor doorboring gespaard.
Sander Schilperoort