Zuidland VR3 - Goudsw. Boys VR1 (0-1)

teamfoto dames1

Om 11.30 stond de aftrap van de eerste competitiewedstrijd gepland tegen vrouwen 3 van Zuidland. Zonder Nikita en Marit maar met 1 wissel in dit geval Cynthia konden we aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd ging gelijk op en het was wat aftasten aan beide kanten. Het leek er even op dat Zuidland de sterkere was, maar gelukkig konden we goed tegenstand geven. Daarnaast werd er geregeld goed overgespeeld, maar ontbrak het in de afwerking. Verder dan een corner en een schot op doel kwamen zowel Zuidland als wij niet. Na rust een iets andere opstelling met Cynthia en Desi als links en rechts buiten en Brenda in de spits. Het was wederom aftasten, maar deze helft waren wij de sterkere ploeg. Al moesten we nog steeds op letten, want ook de spits van Zuidland konden we niet onderschatten.

Na ongeveer 10 minuten belande de bal op links bij Cynthia die gewoon maar eens op doel schoot en haar bal over de keepster in de rechter bovenhoek zag belanden. 0-1. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er meer aanvallen van af onze kant, maar was er ook af en toe paniek in de verdediging waardoor niet voorkomen kon worden dat Zuidland een aantal corners kreeg. De wedstrijd ging gelijk op, maar gezien de tweede helft hebben we verdiend de 3 punten mee naar Goudswaard genomen.