Wedstrijdverslag Goudsw. Boys 1 – Steenbergen 1 (VR)

Afgelopen zaterdag oefende Goudswaardse Boys als voorbereiding op seizoen 2021-2022 tegen het van de derde klasse zondag naar de vierde klasse zaterdag geswitchte Steenbergen.

In deze eerste serieuze wedstrijd sinds oktober 2020 begonnen de bezoekers sterk. Een kopbal van Remco van der Riet verdween na vier minuten via de lat over het Goudswaardse doel. De formatie van trainer Leo Tol herpakte zich echter al snel en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong toen Jacco Vink een voorzet van Thimo Herrewijnen achter Steenbergen-doelman Sebastiaan Stoop werkte, 1-0. Enkele minuten later voorkwam de paal een tweede Goudswaardse treffer na een inzet van Ruben van Bergeijk.

Na de thee verzuimden de Boys de voorsprong te vergroten. Onder anderen Benjamin Eenkhoorn, Daniel Candeias en Rick Weeda wisten hun schoten niet de juiste richting mee te geven. In de slotfase ontsnapte plaaggeest Achmed Dahir aan de aandacht van de Goudswaardse defensie en werd door doelman Bryan Huijzers binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit. Dientengevolge bepaalde Steenberger Remco van der Riet vanaf de stip de einduitslag op 1-1.

Sander Schilperoort